Orieškovo-čokoládová tortička

18.04.2012 10:56

Suroviny

Korpus 1:

  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL oleja

 

Kospus 2:

  • 4 vajcia
  • 12 dkg kryštáľového cukru
  • 8dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4dkg najemno zomletých orieškov

 

Postup:

Žĺtky zmiešame s ostatnými surovinami. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a opatrne vareškou postupne pridávame do zmesy. Takto postupujeme pri oboch korpusoch.

 

Suroviny

Krém:

  • 1 a 1/2 zlatého klasu
  • 0,5l mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 20dkg masla
  • 15dkg cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 alebo 2 plechovky mandariniek

 

Postup:

Z mlieka, vanilkového cukru a zletého klasu uvaríme hustý puding. Dokým nám bude puding chladnúť vyšľaháme si zvlášť maslo, cukor a kakao. Keď nám puding dostatočne vychladne zmesy spojíme.

Každý korpus rozdelíme na polovicu. A naplníme plnkou. Na ľubovoľnú vrstvu plnky naukladáme mandarinky. Ja som ich ešte poriadne vysušila aby mi nezamokrili korpusy a náhodou sa torta nerozpadla.