Snehovo-tvarohovo-makový koláčik
Suroviny
Cesto:
- 130g polohrubej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 žĺtok
- 80g masla
- 30g práškového cukru
- 2 ČL nastrúhanej citrónovej chuti
Maková plnka:
- 130g pomletého maku
- 60g krupicového cukru
- 30g masla
- 60ml mlieka
Tvarohová plnka:
- 250g mäkkého tvarohu
- 2 žĺtky
- 80g práškového cukru
- 1 PL maizeny
- 60g bieleho jogurtu
- 1 vanilkový cukor
- 2 ČL citrónovej šťavy
Sneh z bielkov:
- 2 bielky
- 120g krupicového cukru
Postup
Cesto: Múku zmiešame s kypriacim práškom, žĺtkom, maslom, cukrom a citrónovou kôrou. Vypracujeme hladké cesto a rozvaľkáme ho medzi dvoma potravinárskymi fóliami. Cesto prenesieme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na americký pie. Dáme do rúry na 180°C a prepekáme 8-10 minút.
Maková plnka: Maslo rozpustíme v mlieku. Mak zmiešame s cukrom, pridáme maslo, premiešame a necháme postáť 3 minúty.
Tvarohová plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým a vanilkovým cukrom a aj s jogurtom. Pridáme citrónovú šťavu, maizenu a spolu vymiešame.
Na predpečené cesto natrieme najprv makovú a potom tvarohovú plnku. Vložíme späť do rúry a pečieme spolu asi 35 minút. Navrch rozotrieme dotuha vyšľahané bielky s cukrom. Teplotu znížime a dopečieme, aby sneh získal farbu. :)