Snehovo-tvarohovo-makový koláčik

26.09.2013 09:30

Suroviny

Cesto:

  • 130g polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 80g masla
  • 30g práškového cukru
  • 2 ČL nastrúhanej citrónovej chuti

Maková plnka:

  • 130g pomletého maku
  • 60g krupicového cukru
  • 30g masla
  • 60ml mlieka

Tvarohová plnka:

  • 250g mäkkého tvarohu
  • 2 žĺtky
  • 80g práškového cukru
  • 1 PL maizeny
  • 60g bieleho jogurtu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 ČL citrónovej šťavy

Sneh z bielkov:

  • 2 bielky
  • 120g krupicového cukru

Postup

Cesto: Múku zmiešame s kypriacim práškom, žĺtkom, maslom, cukrom a citrónovou kôrou. Vypracujeme hladké cesto a rozvaľkáme ho medzi dvoma potravinárskymi fóliami. Cesto prenesieme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na americký pie. Dáme do rúry na 180°C a prepekáme 8-10 minút.

Maková plnka: Maslo rozpustíme v mlieku. Mak zmiešame s cukrom, pridáme maslo, premiešame a necháme postáť 3 minúty.

Tvarohová plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým a vanilkovým cukrom a aj s jogurtom. Pridáme citrónovú šťavu, maizenu a spolu vymiešame.

Na predpečené cesto natrieme najprv makovú a potom tvarohovú plnku. Vložíme späť do rúry a pečieme spolu asi 35 minút. Navrch rozotrieme dotuha vyšľahané bielky s cukrom. Teplotu znížime a dopečieme, aby sneh získal farbu. :)