Torta pre Čokoholikov

02.06.2012 12:01

Suroviny:

 PLNKA: 

  • 1L mlieka
  • 3 cokoladove pudingy Dr.Oetker
  • 150g cukru
  • 200g čokolády
  • 200g masla

CESTO:

  • 6 vajec
  • 250g cukru
  • 1dcl oleja
  • 1dcl vody
  • 100g cokolada na varenie
  • 250g hladkej muky
  • 1 prasok do peciva

 

Postup:

PLNKA: 

Uvaríme si puding (mlieko+cukor+pudingy) a necháme vychladnúť. S plnkou pokračujeme kým sa nám pečie korpus (!). Vychladnutý puding si mixérom prešľaháme. Vyšľaháme maslo, ktoré má izbovú teplotu. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vznikne nám krááásne čokoládové maslo. A postupne pridávame puding. Hotový krém je výýýborný- skúste ochutnať :) ... 

CESTO:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom asi 5 minút. Potom pridáme rozpustenú čokoládu-100 g a šľaháme. Pridáme olej+vodu a šľaháme. Potom pridáme múku+prášok do pečiva a vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy- moja má priemer 26 cm. Pečieme na 180°C asi 45-50 minút. Hotový upečený korpus necháme vychladnúť. Potom ho cez stred rozrežeme.

A môžme začať plniť tortu. Na spodný plát si dáme polovicu plnky. Na to položíme druhý plát a jemne pritisneme. Plnkou ponatierame aj okraje. Zvyšnú plnku dáme na vrch a vyrovnáme. Hotovú dáme chladiť.

 

Poleva:

Samozrejme každý si dochutí podľa vkusu, ale odporúčame pridať do plnky rôzne ovocie ( super sú banány, mandarínky, čerešne, maliny). Alebo si spravte vynikajúcu polevu. Šľahačku aj čokoládu si dáme do hrnca a na miernom ohni počas intenzívneho miešania privedieme do varu. Hneď ako hodí prvú bublinu- odtiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Najprv natrieme boky. A potom vrch a celú ju pekne vyhladíme. Držíme vám palce, aby vám vyšla :) :)