Torta z lásky :)

12.04.2013 18:43

Suroviny

Cesto: (pečieme ho 3x na obyčajnom plechu)

  • 4 vajcia
  • 200g práškového cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 100ml mlieka
  • 100ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Kokosový krém: (podľa mňa je ho na takúto na plochu veľkú tortu dosť málo, radšej by som ho robila z 2-tej dávky)

  • 4 celé vajcia
  • 150g cukru
  • 4 PL kokosu
  • 250g masla
  • džem

Parížsky krém: (znovu by som dala ešte 1 dávku)

  • 100ml šľahačky
  • 100g čokolády
  • 100g práškového cukru
  • 100g masla
  • rum
  • banány (5ks)

Poleva:

  • 200g varovej čokolády
  • 150g Cery
  • marcipánové kvietky

Ozdobný sneh:

  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/2 šálky vody (Nie viacej!)
  • 4 bielka

Postup

Cesto: Najprv si vymiešame poriadne tuhý sneh zo 4 bielkov. V druhej mise vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a postupne sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva. Upečieme. Ja som si robila až 3 pláty. Necháme vychladnúť. Prvý plát potrieme džemom a naň dáme kokosovú plnku, z ktorej si necháme na potretie celej torty. Tú prikryjeme ďalším plátom, ktorý pofŕkame rumom. Natrieme 3/4 parížskeho krému, na ktoré dáme na koliečka pokrájané banány a na tie dáme zvyšok krému. Prikryjeme posledným plátom. Toto všetko potrieme kokosovou plnkou, ktorú sme si nechali. Necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Polejeme celú tortu čokoládou, ozdobíme. Princípom je všetko mať čo najviac vychladnuté!

Kokosová plnka: 4 celé vajcia a cukor miešame nad parou, až dokým sa nám zmes nezačne variť a nestuhne ako puding (mne už tiekli nervy, lebo je to dosť dlhá doba, kým bude zmes taká tuhá ako puding, ale určite sa to vyplatí :)). Do tejto "pudingovej" zmesy pridáme kokos. Maslo vymiešame do peny a do toho pridáme vychladnutú kokosovú zmes.

Parížsky krém: Šľahačku, cukor, maslo a polámanú čokoládu privedieme k varu a odstavíme. Necháme 12 hodín v chladničke. Potom zmes vyšľaháme na tuhý krém.

Čokoládová poleva: Ceru a čokoládu rozpustíme a znažíme sa rovnomerne ňou poliať tortu. Necháme poriadne vytuhnúť.

Ozdobný sneh: Cukor zalejeme vodou a varíme dovtedy, dokým sa z cukru nebude ťahať "niť". Medzitým vyšľaháme 4 bielka a ten cukor do toho vlejeme taký horúci. Šľaháme až do úplného vychladnutia (dosť dlho). Môžeme zafarbovať kakaom. Cukrárskym špicom "kreslíme", čo nás napadne :)