Valentínske rezy

26.10.2013 18:26

Suroviny:

Cesto:

  • 2 celé vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček mlieka
  • zvlášť: 2 PL mlieka a 2 PL kakaa

Krém:

  • 1/2 l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • cukor podľa chuti
  • 250g masla
  • 500g mäkkého tvarohu
  • rum

Poleva:

  • 2 kyslé smotany
  • 200g čokolády na varenie

Postup:

Cesto: Všetko spolu zmiešame okrem kakaa a 2 PL mlieka. Vypracované cesto rozdelíme na polovicu. 1 polovicu vylejeme na plech a do druhej polovice vmiešame kakao s 2 PL mlieka. Kakaové cesto vylejeme na vanilkové a pečieme pri 170°C.

Krém: Z mlieka a pudingov a 4 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Do horúceho vmiešame 1 maslo. Po vychladnutú vmiešame tvaroh, rum a vymiešame. Ocukríme podľa chuti ak sa nám zdá málo. Krém nanesieme na vychladnuté cesto. Na vrch dáme už len polevu, zachladíme na 12 hodín a môžeme podávať.

Poleva: Rozpustíme si čokoládu. Vmiešame do kyslej smotany, vychladíme.