Oškvarkové slimáky

26.09.2013 09:19

Suroviny:

  • 400g polohrubej múky
  • 0,5 dcl oleja
  • 250 ml mlieka
  • 25g kvasníc
  • 0,5 ČL cukru na kvások
  • 1 PL múky
  •  1 ČL soli
  • 450g mletých oškvarkov

Postup

Cesto: Z kvasníc, cukru, 1PL múky a trochy mlieka spravíme kvások. Mlieko ešte predtým trošku ohrejeme aby bolo letné (kvások lepšie nakysne).  Všetky pstatné suroviny spolu zatial zmiešame. Nakoniec prilejeme aj nakysnutý kvások. Rozdelíme si cesto na 2 časti. Každú rozvaľkáme, potrieme rovnomerne mletými oškvarkami. Zakrútime ako roládu a krájame na 1,5 cm kolieska. Ukladáme na vymastený plech a pečieme.