Taliansky paradajkový koláč

26.09.2013 08:56

Suroviny:

  • 230g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 3 PL olivového oleja
  • vlažná voda
  • soľ
  • 50 g mozzarelly
  • 80g syra Niva (ale nemusí byť práve Niva, ja som dala Goudu)
  • 130g červených paradajok
  • 60g žltých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano
  • sušený cesnak
  • mleté čierne korenie

Postup:

Múku zmiešame so soľou, vajcom, olivovým olejom a prilejeme toľko vlažnej vody, aby sme vypracovali vláčne cesto. Paradajky umyjeme a osušíme. Mozzarellu pokrájame na menšie kúsky. Plech na pečenie potrieme olejom a roztiahneme naň cesto. Posypeme nahrubo postrúhaným syrom. Paradajky poukladáme tesne vedľa seba, posypeme koreninami a cesnakom. Poukladáme na vrch mozzarellu. Môžeme ešte pokvapkať olejom :)