Dvojposchodová torta

18.06.2012 15:41

MALÉ SRDIEČKO

( Ja som si toto srdiečko vyrezávala podľa seba - namala som takú formu :) )

Suroviny

Korpus 1:

 

  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL oleja

Kopus 2:

  • 4 vajcia
  • 12 dkg kryštáľového cukru
  • 8dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4dkg najemno zomletých orieškov

Postup:

Žĺtky zmiešame s ostatnými surovinami. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a opatrne vareškou postupne pridávame do zmesy. Takto postupujeme pri oboch korpusoch.

 

Suroviny

Krém:

  • 1 a 1/2 zlatého klasu
  • 0,5l mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 20dkg masla
  • 15dkg cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 alebo 2 plechovky mandariniek

Postup:

Z mlieka, vanilkového cukru a zletého klasu uvaríme hustý puding. Dokým nám bude puding chladnúť vyšľaháme si zvlášť maslo, cukor a kakao. Keď nám puding dostatočne vychladne zmesy spojíme.

Každý korpus rozdelíme na polovicu. A naplníme plnkou. Na ľubovoľnú vrstvu plnky naukladáme mandarinky. Ja som ich ešte poriadne vysušila aby mi nezamokrili korpusy a náhodou sa torta nerozpadla.

 

VEĽKÉ SRDIEČKO

 Korpus 1:

  • 210g hladkej múky
  • 210g polohrubej múky
  • 280g cukru
  • 7 vajec
  • 140 ml vody
  • 140 ml oleja
  • 1 a 1/3 prášku do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 PL kakaa

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme olej a vodu. Postupne zašľaháme aj obe múky s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Do druhej misky si odoberieme 1/3 cesta a vmiešame kakao. Vymastíme si tortovú formu a začneme robiť mramorový korpus. 3 PL vanilkového cesta a 1 PL kakaového cesta. Takto so stále striedame.

Korpus 2:

  • 4 vajcia
  • 200g práškového cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kakaa

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, mliekom, olejom, vanilkovým cukrom a múkou  zmiešanou s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Znovu si odoberieme 1/3 cesta a vmiešame kakao. Vymastíme si tortovú formu a začneme robiť mramorový korpus. 3 PL vanilkového cesta a 1 PL kakaového cesta. Takto so stále striedame.

 

Plnka:

  • 1L mlieka
  • 3 cokoladove pudingy Dr.Oetker
  • 150g cukru
  • 200g čokolády
  • 200g masla

Postup:

Uvaríme si puding (mlieko+cukor+pudingy) a necháme vychladnúť. S plnkou pokračujeme kým sa nám pečie korpus (!). Vychladnutý puding si mixérom prešľaháme. Vyšľaháme maslo, ktoré má izbovú teplotu. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vznikne nám krááásne čokoládové maslo. A postupne pridávame puding.

Torty naplníme  a potrieme vrchným krémom.

Vrchná poleva:

  • 3 vanilkové pudingy
  • 250g masla
  • 1l mlieka
  • 6,5 PL cukru

Postup:

Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a zatiaľ si v druhej miske vyšľaháme maslo. Keď je puding vychladnutý začneme  ho pomaly a postupne všľahávať do masla. Nakoniec si túto polevu alebo krém nafarbíme potravinárskou farbou na zeleno, aby to vyzeralo, že lienky sú na tráve :) .