Anjelské rezy

18.04.2012 07:31

Suroviny

Cesto:

  • 20dkg polohrubej múky
  • 20dkg práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 10 PL oleja
  • 10 PL horúcej vody
  • 1/2 prášku do pečiva

 

Krém:

  • 3/4l mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 20dkg práškového cukru
  • 3 kyslé smotany
  • 1 a 1/2 balíčka piškót
  • káva
  • rum
  • džem

 

Postup

Cesto:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ľahko vmiešame sneh z bielkov vareškou. Pečieme na plechu vystlanom papierom a vymastenom asi 20 min. pri 160 stupňoch. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Po vychaldnutí cesto natrieme cesto džemom a polkou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve a rume. Na tieto piškóty dáme druhú polovicu krému. Môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.

 

Krém:

V 3/4 mlieka uvaríme 3 vanilkové pudingy s 20dkg cukru. Po vychladnutí vmiešame 3 smotany.