Bábovka s vôňou škorice

01.09.2012 14:59

Suroviny:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 kyslá smotana (200g)
  • hrozienka, oriešky...
  • 1 väčšie jablko
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 škoricový cukor

Postup:

Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme olej a vmiešame smotanu. Pridáme mlieko. Keď vznikne hladká hmota, vmiešame múku vymiešanú s práškom do pečiva. Pridáme jablko, škoricu a podľha chuti hrozienka, oriešky aleo čokoľvek, čo máme radi. Pečieme pri 170 stupňoch asi 1 hodinu.