Dunajské vlnky

13.10.2012 14:22

Cesto:

Suroviny:

  • 2 vajcia
  • 220g cukru
  • 120 ml oleja
  • 450g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 230ml mlieka
  • kakao (podľa toho, akú tmavú zmes chceme mať)

Krém:

  • 450ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 500g jemného mäkkého tvarohu
  • 250g masla (82%)
  • rum

Poleva:

  • 200g čokolády na varenie (52% kakaa)
  • 400g kyslej smotany (18%)

Postup:

Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Ak sa vám bude zdať, že je tuhšie, je to O.K :) má to tak byť. Plech vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Na plech vylejeme 1/2 cesta a do druhej vmiešame kakako, ktoré vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov na asi 20-30 min.

Krém: V 300 ml mlieka si rozpustíme kryštálový cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dore rozmiešame pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame maslo a zároveň šľaháme, potom tvaroh, rum podľa chuti a vyšľaháme hladký krém. Krém natrieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu.

Poleva: Čokoládu rozpustíme nad paroua potom do nej vmiešame kyslú smotanu. Hotový koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín :) .

                                                                                                                                                                   MŇAM :)