Francúzsky apple pie

13.10.2012 18:37

Suroviny:

Cesto:

  • 100g hladkej múky
  • 100g polohrubej múky
  • štipka soli
  • štipka cukru
  • 100g masla
  • 1 žĺtok
  • 5 kvapiek mandľovej arómy
  • 2 PL vody

Plnka:

  • 3 jablká
  • 1/2 škoricového cukru
  • 100ml šľahačky
  • 100ml kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • 3 KL zlatého klasu
  • 2 bal. vanilk. cukrov

Postup

Cesto: Vymiesime múku, maslo, 1 žĺtok, soľ, cukor, mandľovú arómu a vodu. Dáme na 1 hodinu do chladničky. Poriadne vychladené vyvaľkáme na asi 0,5 cm a pokryjeme formu na pie cestom. Dáme do rúry na predpečenie, na 180 stupňov a 15 minút. Po upečení naplníme cesto plnkou a dáme znovu piecť. Na vrch koláča urobíme mriežku.

Plnka: Jablká očistíme a nastrúhame. Vyšľaháme kyslú smotanu so šľahačkou, pridáme 2 žĺtka, 3 KL zlatého klasu a 2 bal. vanilk. cukrov.