Jablková nutela

14.07.2012 09:09

Suroviny

  • 3 kg jabĺk
  • 750g kryštálového cukru
  • 400ml vody
  • 100g kakaa
  • 100g čokolády na varenie
  • 3 balíčky Zlatého Klasu
  • 1 vanilkový cukor

Postup

Jablká očistíme, pokrájame, zalejeme vodou a uvarime do mäkka. Necháme trošku vychladnúť a pridame Zlatý Klas a kakao. Všetko dobre rozmixujeme a dáme znovu variť. Pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a polámanú čokoládu. Už len za stáleho miešania varíme, kým nám zmes nezhustne. Naplníme ju do pohárov, uzavrieme a obrátene hore dnom necháme vychladnúť. Už nesterilizujeme. Je výborná aj na zákusky alebo aj do buchiet a palaciniek...