Jednoduché mňamky venčeky :)

12.04.2013 17:58

Suroviny

Cesto:

  • 250 ml vody
  • 120 g Hery
  • štipka soli
  • 2 PL cukru
  • 4 vajcia
  • 150g hladkej múky

Karamelový krém:

  • 2 PL cukru
  • 3 dcl mlieka
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1,5 PL polohrubej múky
  • 100g masla

Vanilkový krém:

  • 8dcl mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 zlaté klasy
  • 15 dkg cukru
  • 2 PL rumu
  • 25 dkg masla

Postup

Cesto: Vodu, maslo, soľ a cukor privedieme do varu. Odstavíme zo sporáka a prisypeme múku a vymiešame. Potom, také zmiešané dáme znovu na sporák a miešame 2-3 minúty. Zmes by mala byť pomerne tuhá ako cesto. Necháme vychladnúť a do letnej hmoty všľaháme po jednom vajcia. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý aj z vrchu potrieme olejom. Cukrárskym ozdobným nádstavcom vytvatujeme na plech koliečka (dávame až 2 vrstvy cesta na seba, aby sa nám po upečení venček ľahko rozkrojil). Pečieme pri 170 stupňoch asi 30-35 min.

Karamelový krém: (vystačí na 1 dávku) 2 PL cukru vypálime na karamel a zalejeme 1,5 dcl mlieka. Necháme rozpustiť. Zvlášť si v miske poriadne rozmiešame puding s múkou a zvyšným mliekom (1,5dcl). Do karamelového mlieka pridáme 100g curku. Keď sa rozpustí, pridáme rozmiešaný puding v mlieku (dajte si pozor, lejte rýchlo a veľmi opatrne!!!). Za stáleho miešania uvaríme na kašu. Vychladnutý krém zmiešame s vyšľahaným maslom.

Vanilkový krém: (vystačí na 2 dávky alebo ak chcete čo najkrémovejšie) Do mlieka šupnite vanilkový cukor, pridajte 2 Zlaté klasy, žĺtka a naposledy 2 PL hladkej múky. Varíme až do úplného zhustnutia. Necháme PORIADNE VYCHLADNÚŤ. V ďalšej miske si vymiešame maslo s rumom a práškovým cukrom do peny. Puding spojíme s maslovou hmotou tak, že do masla pridávame postupne puding. Vyšľaháme :)