Jednoduchý hruškový koláč

01.09.2012 11:00

Suroviny

Cesto:

  • 1 kg hrušiek
  • 4 vajcia
  • 250g cukru
  • 100 ml vlažnej vody
  • 1 škoricový cukor
  • 250g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 ml oleja

Plnka:

  • 1/2 l mlieka
  • 2 PL cukru  (ak sa vám bude zdať puding málo sladký, môžete docukriť)
  • 2 čokoládové pudingy

Postup

Cesto: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku, olej, vodu, prášok do pečiva a škoricový cukor. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a papierom vystlaný plech. Na vrch cesta, dáme hrušky, pokrájané na kocky. Upečieme a necháme poriedne vychladnúť.

Plnka: Zo surovín uvaríme hustý puding a taký nevychladený dáme na už vychladnutý koláč.