Oblíž prst :)

12.04.2013 18:33

Suroviny

Cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 10dkg kryštálového cukru
  • 5 PL vlažnej vody
  • 16g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • sneh z 5 bielkov

Plnka:

  • 1/2 l mlieka
  • 4 PL polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • 20dkg práškového cukru
  • 250g masla

Sneh:

  • 5 bielkov
  • 20dkg kryštálového cukru
  • 100g nastrúhanej čokolády

Postup

Cesto: Žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme a pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z 5 bielkov

Plnka: Mlieko, múku, žĺtka a vanilkový cukor uvarme na hustú kašu a necháme dobre vychladiť. Potom vyšľaháme s práškovým cukrom a maslom.

Sneh: Bielka a cukor vyšľaháme nad parou. Natrieme na krém a posypeme čokoládou.