Politické rezy

17.03.2013 14:50

Suroviny

Cesto:

  • 350g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vajce
  • 220g Palmarínu
  • 120g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 citrón-šťava aj kôra
  • 2 tabuľky čokolády
  • džem

Krém:

  • 200g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 postrúhaná čokoláda
  • 100g pomletých orieškov
  • tuhý sneh z 3 bielkov

Postup:

Cesto: Z daných surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na 1 hodinku do chladničky. Medzitým si pripravíme krém :)

Krém: Práškový cukor vymiešame so žĺtkami. Pridáme oriešky a nastrúhanú čokoládu. Vznikne nám taká tuhá masa. Keď toto máme poriadne spojené môžeme pridať postupne sneh z bielkov. Krém je hotový. Môžeme si ho dať na chvílku do chladničky. Keď sme toto zvládli, môžeme prejsť po druhýkrát k cestu :) No, takže. Cesto, ktoré sa nám hodinu chladilo vyberieme z chladničky a rozdelíme si ho na dve polky. Jednu dáme do misy ešte chvíľku odpočívať. Tú druhú si rozvaľkáme a môžeme dať na plech vysypaný múkou a natretý olejom. Cesto poriadne uhladíme. Čím bude stuhnutejšie, tým sa vám bude lepšie pracovať :) Na cesto na plechu natrieme džem ( ja som mala slivkový, ale ak máte nejaký iný vôbec to nevadí :)). Na džem vylejeme schladený krém. Vyvaľkáme si druhú polovicu cesta a dáme na krém. Pečieme pri 160 stupňoch. Hotovo :)