Smotanovo-makové rezy

09.09.2012 13:34

Suroviny

Cesto:

  • 500g polohrubej múky
  • 250ml mlieka
  • 200ml oleja
  • 180g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 250g maku
  • citrónová kôra
  • 15g práškového cukru

Plnka:

  • 3/4 l mlieka
  • 3 karamelové pudingy
  • 200g cukru
  • 2 kyslé smotany

Postup

Cesto: Múku, mlieko, olej, 180g cukru, vajcia a prášok do pečiva spolu zmiešame v jednej mise. Vdruhej mise zmiešame mak, citrónovú kôru a 15g práškového cukru. Odoberieme trošku z bieleho cesta a pridáme ho do makovej zmesy- ak by bola veľmi hustá, prilejeme trošku mlieka. Na plech vyložený papierom vylejeme biele cesto. Do bieleho cesta, na plechu, začneme klásť kôpky makového cesta. Dáme upiecť. Po vychladnutí, koláč natrieme smotanovým krémom.

Plnka: Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame do pudingu kyslé smotany. Natrieme na koláč a necháme stuhnúť.