Tvaroháčik

30.06.2013 09:31

Suroviny

Kvások:

  • 1 PL polohrubej múky
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 40g droždia
  • 100ml vlažného mlieka

Cesto:

  • 500g polohrubej múky
  • 75g kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 50ml oleja
  • 50g masla
  • 2 žĺtky
  • 250ml vlažného mlieka
  • maslo na vymazanie plechu

Plnka:

  • 2 tvarohy (500g)
  • 50g sušených hrozienok
  • cukor podľa chuti
  • džem

Posýpka:

  • 50g masla
  • hrubá múka
  • práškový cukor

Postup:

Kvások: Múku zmiešame s cukrom, pridáme nadrobené droždie, mlieko. Premiešame a necháme vykysnúť.

Cesto: Múku zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme olej, rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku, nakysmutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste neháme vykysnúť v mise prikrytej utierkou. Potom cesto dáme na maslom vymastený plech, naň džem, plnku a posýpku.

Plnka: Suroviny zmiešame. Cukor dávame podľa chuti.

Posýpka: Suroviy zmiešame tak, aby nám vznikla tvrdá guľa. Potom posýpkou poprášime plnku na vrchu koláča a dáme piecť.

                                                                                                                                                           Mňam :)