Veľkonočná rafaello roláda :)

31.03.2013 08:59

Suroviny

Cesto:

  • 5 vajec
  • 100g práškového cukru
  • 100g polohrubej múky
  • kakao

Rafaello krém:

  • 250g masla
  • 1 Salko (NEVARENÉ!!!)
  • 2 Zlaté klasy
  • 500ml mlieka
  • 5 PL strúhaného kokosu

Zdobenie:

  • cukrárske vrecúško s ozdobnými nádstavcami
  • potravinárska farba (nemusí byť)
  • 100g čokolády na varenie
  • 100g Cery

Postup

Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Šľaháme aspoň 5 minút. Potom pridáme múku a nakoniec sneh. Vareškou premiešame. 1/4 cesta si odoberieme a dáme do nej kakao. Koľko kakaa dáte je len na Vás. Ak chcete mať tmavšie cesto dáte ho viac a ak bledšie tak menej, alebo ho nemúsíte dávať vôbec :) Plech vystelieme papierom na pečenie a upečieme pri 170 stupňoch a 10-15 minútach. Hneď, ako cesto upečieme, zavinieme ho aj s papierom na pečenie do rolády a necháme cesto odpočívať dovtedy, dokiaľ nieje úplne vychladnuté. Po vychladení ho môžeme dať na chvílku do chladničky. Potom cesto "otvoríme", natrieme ho džemom a krémom a znovu zvinieme do rolády. Necháme cez noc stuhnúť a ráno oblievame čokoládou. Ns dtuhnutú čokoládu môžeme nastriekať krém, ak nám zvýšil. Podľa mňa je ho dosť veľa takže by mohol zvýšiť aj Vám :) Hotovo :)

Rafaello krém: Pripravíme si puding zo Zlatých klasov a mlieka. Necháme poriadne vychladiť. Medzitým si vyšľaháme maslo so salkom. Keď je puding dostatočne vychladnutý, pridáme ho po lyžiciach do masla. Opatrne miešame mixérom, aby sa hmota nezrazila. Nakoniec, ak je toto všetko dobre spojené pridáme kokos a vyšľaháme.

Zdobenie: Nad parou rozpustíme 100g čokolády a 100g Cery. Pooblievame tým roládu. Necháme vychladnúť. Do zdobítka dáme krém a ozdobíme roládu :)