Vynikajúce Kardinálove rezy

13.08.2012 18:52

Suroviny:

Bielkové cesto:

  • 8 bielkov
  • 210 g kryštálového cukru

Žĺtkové cesto:

  • 2 vajcia + 8 žĺtkov
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g polohrubej múky
  • kypriaci prášok

Plnka:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • slivkový lekvár

 

Postup:

Bielkové cesto: Bielka a cukor vyšľaháme na tuhý sneh.  

Žĺtkové cesto: Vajcia, žĺtka, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom. A poriadne premiešame.

Striedavo vytláčame na plech cukrárenským pláteným vrecúškom žlté a biele cesto (ak cukrárenské vrecúško nemáme, môžme použiť aj mikroténový sáčok- roh sáčka odstrihneme). Pečieme 25-30 minút pri 185°C na plechu s vymasteným papierom. Vychladnutý plát veľmi opatrne rozrežeme na polovice a jednu potrieme slivkovým lekvárom a vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)

 

Takto vyzerá cesto na plechu.

 

A takto vyzerá hotový koláč: