Anjelské rezy
Suroviny
Cesto:
- 20dkg polohrubej múky
- 20dkg práškového cukru
- 4 vajcia
- 10 PL oleja
- 10 PL horúcej vody
- 1/2 prášku do pečiva
Krém:
- 3/4l mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 20dkg práškového cukru
- 3 kyslé smotany
- 1 a 1/2 balíčka piškót
- káva
- rum
- džem
Postup
Cesto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ľahko vmiešame sneh z bielkov vareškou. Pečieme na plechu vystlanom papierom a vymastenom asi 20 min. pri 160 stupňoch. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Po vychaldnutí cesto natrieme cesto džemom a polkou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve a rume. Na tieto piškóty dáme druhú polovicu krému. Môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Krém:
V 3/4 mlieka uvaríme 3 vanilkové pudingy s 20dkg cukru. Po vychladnutí vmiešame 3 smotany.