Bábovka s vôňou škorice
01.09.2012 14:59
Suroviny:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 kyslá smotana (200g)
- hrozienka, oriešky...
- 1 väčšie jablko
- 1 ČL mletej škorice
- 1 škoricový cukor
Postup:
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme olej a vmiešame smotanu. Pridáme mlieko. Keď vznikne hladká hmota, vmiešame múku vymiešanú s práškom do pečiva. Pridáme jablko, škoricu a podľha chuti hrozienka, oriešky aleo čokoľvek, čo máme radi. Pečieme pri 170 stupňoch asi 1 hodinu.