Broskyňová roláda
Suroviny
Cesto:
- 5 vajec
- 100g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
Krém:
- 4 celé vajcia
- 150 g cukru
- 250g masla
- 1 pohár zaváraných broskýň ( nemusíme dávať celý, stačí 3/4. Potom je toho dosť :) :), no ak máte radi viacej plnky môžete dať aj celý 0,7 dcl pohár ako som dávala aj ja :) )
Postup
Cesto: Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Šľaháme aspoň 5 minút! Potom pridáme múku a nakoniec vareškou sneh. Cesto dáme na plech vyložený papierom. Pečieme pri 170° C asi 10-15 minút. Ešte teplý korpus zavinieme do vlhhej utierky aj s papierom. Keď nám vychladne v takejto pozícii, odrolujeme a natrieme broskyňovým alebo hociakým džemom. Na džem natrieme krém, znovu zrolujeme. Môžeme si odložiť trochu krému na potretie rolády.
Krém: Broskyne zbavíme šupky, pokrájame ich a necháme odkvapkať. Zatiaľ si priravíme krém. Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou. Trvá to naozaj dlho, takže treba trpezlivosť :) Ja vydržím asi 15 minút :). Necháme vychladiť. Vajíčkovú masu pomaly lejeme do masla. Krém je hotový. Pridáme ešte odkvapkané broskyne. Hotovo. :)