Broskyňová roláda

23.09.2013 12:51

Suroviny

Cesto:

  • 5 vajec
  • 100g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky

Krém:

  • 4 celé vajcia
  • 150 g cukru
  • 250g masla
  • 1 pohár zaváraných broskýň ( nemusíme dávať celý, stačí 3/4. Potom je toho dosť :) :), no ak máte radi viacej plnky môžete dať aj celý 0,7 dcl pohár ako som dávala aj ja :) )

Postup

Cesto: Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Šľaháme aspoň 5 minút! Potom pridáme múku a nakoniec vareškou sneh. Cesto dáme na plech vyložený papierom. Pečieme pri 170° C asi 10-15 minút. Ešte teplý korpus zavinieme do vlhhej utierky aj s papierom. Keď nám vychladne v takejto pozícii, odrolujeme a natrieme broskyňovým alebo hociakým džemom. Na džem natrieme krém, znovu zrolujeme. Môžeme si odložiť trochu krému  na potretie rolády.

Krém: Broskyne zbavíme šupky, pokrájame ich a necháme odkvapkať. Zatiaľ si priravíme krém. Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou. Trvá to naozaj dlho, takže treba trpezlivosť :) Ja vydržím asi 15 minút :). Necháme vychladiť. Vajíčkovú masu pomaly lejeme do masla. Krém je hotový. Pridáme ešte odkvapkané broskyne. Hotovo. :)