Dunajské vlnky
Cesto:
Suroviny:
- 2 vajcia
- 220g cukru
- 120 ml oleja
- 450g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 230ml mlieka
- kakao (podľa toho, akú tmavú zmes chceme mať)
Krém:
- 450ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 3 PL kryštálového cukru
- 500g jemného mäkkého tvarohu
- 250g masla (82%)
- rum
Poleva:
- 200g čokolády na varenie (52% kakaa)
- 400g kyslej smotany (18%)
Postup:
Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Ak sa vám bude zdať, že je tuhšie, je to O.K :) má to tak byť. Plech vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Na plech vylejeme 1/2 cesta a do druhej vmiešame kakako, ktoré vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov na asi 20-30 min.
Krém: V 300 ml mlieka si rozpustíme kryštálový cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dore rozmiešame pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame maslo a zároveň šľaháme, potom tvaroh, rum podľa chuti a vyšľaháme hladký krém. Krém natrieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu.
Poleva: Čokoládu rozpustíme nad paroua potom do nej vmiešame kyslú smotanu. Hotový koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín :) .
MŇAM :)