Jahodovo-smotanová torta
Suroviny:
-
Dlhé piškóty
-
Okrúhle piškóty
-
3 pochúťkové smotany
-
1 šľahačková smotana
-
3 vanilkové cukry
-
2 kompóty jahôd (samozrejme, to závisí podľa chuti- môžte použiť napr. aj čerešne)
Postup:
Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty namočené v kompótovej šťave. Bok formy obložíme po obvode dlhými piškótami. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu mixérom. Potom vyšľaháme zvlášť (!) pochúťkové smotany s vanilkovým cukrom. Následne zmiešame obe "šľahačky" , (ručne), dokopy. Na dno formy (na piškóty) vylejeme 1/2 "šľahačky". Na ňu dáme jahody a na jahody rad okrúhlych piškót. Na 2. vrstvu piškót dáme druhú polovicu "šľahačky" a na tú poukladáme jahody. Tie môžme zaliať želatínou. Dobrúúúú chuť :D :D