Jahodovo-smotanová torta

03.06.2012 17:46

Suroviny:

  • Dlhé piškóty

  • Okrúhle piškóty

  • 3 pochúťkové smotany

  • 1 šľahačková smotana

  • 3 vanilkové cukry

  • 2 kompóty jahôd (samozrejme, to závisí podľa chuti- môžte použiť napr. aj čerešne)

Postup:

Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty namočené v kompótovej šťave. Bok formy obložíme po obvode dlhými piškótami. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu mixérom. Potom vyšľaháme zvlášť (!) pochúťkové smotany s vanilkovým cukrom. Následne zmiešame obe "šľahačky" , (ručne), dokopy. Na dno formy (na piškóty) vylejeme 1/2 "šľahačky". Na ňu dáme jahody a na jahody rad okrúhlych piškót. Na 2. vrstvu piškót dáme druhú polovicu "šľahačky" a na tú poukladáme jahody. Tie môžme zaliať želatínou. Dobrúúúú chuť :D :D