Jednoduché mňamky venčeky :)
Suroviny
Cesto:
- 250 ml vody
- 120 g Hery
- štipka soli
- 2 PL cukru
- 4 vajcia
- 150g hladkej múky
Karamelový krém:
- 2 PL cukru
- 3 dcl mlieka
- 100g cukru
- 1 vanilkový puding
- 1,5 PL polohrubej múky
- 100g masla
Vanilkový krém:
- 8dcl mlieka
- 2 žĺtky
- 2 PL hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 2 zlaté klasy
- 15 dkg cukru
- 2 PL rumu
- 25 dkg masla
Postup
Cesto: Vodu, maslo, soľ a cukor privedieme do varu. Odstavíme zo sporáka a prisypeme múku a vymiešame. Potom, také zmiešané dáme znovu na sporák a miešame 2-3 minúty. Zmes by mala byť pomerne tuhá ako cesto. Necháme vychladnúť a do letnej hmoty všľaháme po jednom vajcia. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý aj z vrchu potrieme olejom. Cukrárskym ozdobným nádstavcom vytvatujeme na plech koliečka (dávame až 2 vrstvy cesta na seba, aby sa nám po upečení venček ľahko rozkrojil). Pečieme pri 170 stupňoch asi 30-35 min.
Karamelový krém: (vystačí na 1 dávku) 2 PL cukru vypálime na karamel a zalejeme 1,5 dcl mlieka. Necháme rozpustiť. Zvlášť si v miske poriadne rozmiešame puding s múkou a zvyšným mliekom (1,5dcl). Do karamelového mlieka pridáme 100g curku. Keď sa rozpustí, pridáme rozmiešaný puding v mlieku (dajte si pozor, lejte rýchlo a veľmi opatrne!!!). Za stáleho miešania uvaríme na kašu. Vychladnutý krém zmiešame s vyšľahaným maslom.
Vanilkový krém: (vystačí na 2 dávky alebo ak chcete čo najkrémovejšie) Do mlieka šupnite vanilkový cukor, pridajte 2 Zlaté klasy, žĺtka a naposledy 2 PL hladkej múky. Varíme až do úplného zhustnutia. Necháme PORIADNE VYCHLADNÚŤ. V ďalšej miske si vymiešame maslo s rumom a práškovým cukrom do peny. Puding spojíme s maslovou hmotou tak, že do masla pridávame postupne puding. Vyšľaháme :)