Jednoduchý hruškový koláč
Suroviny
Cesto:
- 1 kg hrušiek
- 4 vajcia
- 250g cukru
- 100 ml vlažnej vody
- 1 škoricový cukor
- 250g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 ml oleja
Plnka:
- 1/2 l mlieka
- 2 PL cukru (ak sa vám bude zdať puding málo sladký, môžete docukriť)
- 2 čokoládové pudingy
Postup
Cesto: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku, olej, vodu, prášok do pečiva a škoricový cukor. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a papierom vystlaný plech. Na vrch cesta, dáme hrušky, pokrájané na kocky. Upečieme a necháme poriedne vychladnúť.
Plnka: Zo surovín uvaríme hustý puding a taký nevychladený dáme na už vychladnutý koláč.