Karamelové rezy
Suroviny:
Cesto:
- 5 vajec
- 240 g kryštálového cukru
-
300 g polohrubej múky
-
1 kypriaci prášok do pečiva
-
100 ml vody
-
100 ml oleja
-
2 PL kakaa
Plnka I:
-
300 g kryštálového cukru
-
150 ml vody
-
500 ml mlieka
-
2 Zlaté klasy
-
2 žĺtka
-
250 g palmarínu
Plnka II:
-
100 g kryštálového cukru
-
300 ml mlieka
-
2 šľahačky v prášku
Postup:
Cesto: 5 bielkov vyšľaháme s cukrom. Do vyšľahaného pomaly pridávame žĺtka. Postupne pridáme zvyšné suroviny (múku, kypriaci prášok, olej, vodu, kakao). Vylejeme na plech vymastený olejom a vysypaný múkou. Upečieme do krásnej hnedej farby.
Plnka I: Dáme variť mlieko s cukrom. V dvoch deci mlieka rozmiešame zlatý klas so žĺtkami a vlejeme do mlieka s cukrom. Stále miešame až kým nám krém nezhustne. Krém dáme vychladnúť a občas premiešame. Do vychladnutého vmiešame palmarín.
Plnka II: Cukor upražíme na karamel, potom ho zalejeme horúcim mliekom. Povychladnutí vsypeme 2 šľahačky a šľaháme do tuha.
Upečený korpus potrieme plnkou I, potom plnkou II. Vrch posypeme postrúhanou čokoládov alebo ozdobíme šľahačkou.