Karamelové rezy

08.08.2012 12:48

Suroviny:

Cesto:

  • ​5 vajec
  • 240 g kryštálového cukru
  • 300 g polohrubej múky

  • 1 kypriaci prášok do pečiva

  • 100 ml vody

  • 100 ml oleja

  • 2 PL kakaa

Plnka I:

  • 300 g kryštálového cukru

  • 150 ml vody

  • 500 ml mlieka

  • 2 Zlaté klasy

  • 2 žĺtka

  • 250 g palmarínu

Plnka II:

  • 100 g kryštálového cukru

  • 300 ml mlieka

  • 2 šľahačky v prášku

 

Postup:

Cesto: 5 bielkov vyšľaháme s cukrom. Do vyšľahaného pomaly pridávame žĺtka. Postupne pridáme zvyšné suroviny (múku, kypriaci prášok, olej, vodu, kakao). Vylejeme na plech vymastený olejom a vysypaný múkou. Upečieme do krásnej hnedej farby. 

Plnka I: Dáme variť mlieko s cukrom. V dvoch deci mlieka rozmiešame zlatý klas so žĺtkami a vlejeme do mlieka s cukrom. Stále miešame až kým nám krém nezhustne. Krém dáme vychladnúť a občas premiešame. Do vychladnutého vmiešame palmarín.

Plnka II: Cukor upražíme na karamel, potom ho zalejeme horúcim mliekom. Povychladnutí vsypeme 2 šľahačky a šľaháme do tuha.

Upečený korpus potrieme plnkou I, potom plnkou II. Vrch posypeme postrúhanou čokoládov alebo ozdobíme šľahačkou.