Linecký jednoduchý krehký koláčik

08.06.2012 13:18

Suroviny

Cesto:

  • 40 dkg polohrubej múky
  • 14 dkg práškového cukru
  • 1 margarín
  • 2 žĺtka
  • 1 prášok do pečiva
  • 4-5 PL mlieka (podľa potreby)

Náplň

  • Jablká ( koľko dáte, toľko bude, čím ich dáte viac, tým bude koláčik šťavnatejší a lepší)
  • 2 vanilkové cukry

     

  • 2 škoricové cukry
  • 1 tvaroh ( 250g )

Postup

Do múky pridáme na kocky nakrájaný margarín a rozmiešame zmes spolu s práškom do pečiva. Pridáme 2 žĺtka, cukor, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

Dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Po vychladení cesto rozdelíme na 2 polovice. Prvú časť cesta vyvaľkáme asi na 0.5 cm dáme na len vymastený plech ( POZOR!!! cesto je veľmi krehké a môže sa trhať, tak ho asi budete musieť "plátať" ďalšim cestom). Na toto cesto rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká zmiešané s vanilkovým a škoricovým cukrom. Na jablká roztrúsime tvaroh zmiešaný s škoricovým a vanilkovým cukrom. Ak sa Vám to bude zdať málo sladké, môžete pokojne prisladiť. Plnku zakryjeme druhou časťou cesta, tiež vyvaľkané musí byť to cesto. Dáme piecť. Upečený koláčik prikryjeme aby zmäkkol.

(Do náplne nemusia ísť len jablká, ale hociaké ovocie aké zrovna máte)