Oblíž prst :)
12.04.2013 18:33
Suroviny
Cesto:
- 5 žĺtkov
- 10dkg kryštálového cukru
- 5 PL vlažnej vody
- 16g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- sneh z 5 bielkov
Plnka:
- 1/2 l mlieka
- 4 PL polohrubej múky
- 5 žĺtkov
- 1 vanilkový cukor
- 20dkg práškového cukru
- 250g masla
Sneh:
- 5 bielkov
- 20dkg kryštálového cukru
- 100g nastrúhanej čokolády
Postup
Cesto: Žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme a pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z 5 bielkov
Plnka: Mlieko, múku, žĺtka a vanilkový cukor uvarme na hustú kašu a necháme dobre vychladiť. Potom vyšľaháme s práškovým cukrom a maslom.
Sneh: Bielka a cukor vyšľaháme nad parou. Natrieme na krém a posypeme čokoládou.