Orieškovo-čokoládová tortička
Suroviny
Korpus 1:
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
-
2 PL oleja
Kospus 2:
- 4 vajcia
- 12 dkg kryštáľového cukru
- 8dkg polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 4dkg najemno zomletých orieškov
Postup:
Žĺtky zmiešame s ostatnými surovinami. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a opatrne vareškou postupne pridávame do zmesy. Takto postupujeme pri oboch korpusoch.
Suroviny
Krém:
- 1 a 1/2 zlatého klasu
- 0,5l mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 20dkg masla
- 15dkg cukru
- 3 PL kakaa
- 1 alebo 2 plechovky mandariniek
Postup:
Z mlieka, vanilkového cukru a zletého klasu uvaríme hustý puding. Dokým nám bude puding chladnúť vyšľaháme si zvlášť maslo, cukor a kakao. Keď nám puding dostatočne vychladne zmesy spojíme.
Každý korpus rozdelíme na polovicu. A naplníme plnkou. Na ľubovoľnú vrstvu plnky naukladáme mandarinky. Ja som ich ešte poriadne vysušila aby mi nezamokrili korpusy a náhodou sa torta nerozpadla.
Selena Gomez & The Scene - Naturally