Ríbezľový zákusok
Suroviny
Cesto:
- 30dkg práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 3/4 šálky oleja
- 3/4 šálky teplej vody
- 27dkg polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- sneh z 5 bielkov
Krém:
- 6dcl ríbezľovej šťavy
- 1,7dcl šťavy vody
- 2 Zlaté klasy
- sneh zo 6 bielkov
- 25dkg práškového cukru
Postup:
Cesto: Práškový cukor, žĺtka, olej a vodu spolu vyšľaháme. Zvlášt zmiešame múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu s prvou masou. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a dáme upiecť.
Krém: Šťavu s vodou dáme variť. V troche šťavy rozmiešame Zlatý klas a zavaríme do ostatnej šťavy. Môžeme tam variť aj rozmixované ríbezle, jahody, maliny... Potom vyšľaháme sneh zo 6 bielkov a cukru. Zmiešame a ešte teplé natrieme na upečené cesto :)
'