Ríbezľový zákusok

23.02.2013 16:42

Suroviny

Cesto:

  • 30dkg práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 3/4 šálky oleja
  • 3/4 šálky teplej vody
  • 27dkg polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sneh z 5 bielkov

Krém:

  • 6dcl ríbezľovej šťavy
  • 1,7dcl šťavy vody
  • 2 Zlaté klasy
  • sneh zo 6 bielkov
  • 25dkg práškového cukru

Postup:

Cesto: Práškový cukor, žĺtka, olej a vodu spolu vyšľaháme. Zvlášt zmiešame múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu s prvou masou. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a dáme upiecť.

Krém: Šťavu s vodou dáme variť. V troche šťavy rozmiešame Zlatý klas a zavaríme do ostatnej šťavy. Môžeme tam variť aj rozmixované ríbezle, jahody, maliny... Potom vyšľaháme sneh zo 6 bielkov a cukru. Zmiešame a ešte teplé natrieme na upečené cesto :)

'