Taliansky paradajkový koláč
Suroviny:
- 230g polohrubej múky
- 1 vajce
- 3 PL olivového oleja
- vlažná voda
- soľ
- 50 g mozzarelly
- 80g syra Niva (ale nemusí byť práve Niva, ja som dala Goudu)
- 130g červených paradajok
- 60g žltých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- sušený cesnak
- mleté čierne korenie
Postup:
Múku zmiešame so soľou, vajcom, olivovým olejom a prilejeme toľko vlažnej vody, aby sme vypracovali vláčne cesto. Paradajky umyjeme a osušíme. Mozzarellu pokrájame na menšie kúsky. Plech na pečenie potrieme olejom a roztiahneme naň cesto. Posypeme nahrubo postrúhaným syrom. Paradajky poukladáme tesne vedľa seba, posypeme koreninami a cesnakom. Poukladáme na vrch mozzarellu. Môžeme ešte pokvapkať olejom :)