Torta z lásky :)
Suroviny
Cesto: (pečieme ho 3x na obyčajnom plechu)
- 4 vajcia
- 200g práškového cukru
- 200g polohrubej múky
- 100ml mlieka
- 100ml oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Kokosový krém: (podľa mňa je ho na takúto na plochu veľkú tortu dosť málo, radšej by som ho robila z 2-tej dávky)
- 4 celé vajcia
- 150g cukru
- 4 PL kokosu
- 250g masla
- džem
Parížsky krém: (znovu by som dala ešte 1 dávku)
- 100ml šľahačky
- 100g čokolády
- 100g práškového cukru
- 100g masla
- rum
- banány (5ks)
Poleva:
- 200g varovej čokolády
- 150g Cery
- marcipánové kvietky
Ozdobný sneh:
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1/2 šálky vody (Nie viacej!)
- 4 bielka
Postup
Cesto: Najprv si vymiešame poriadne tuhý sneh zo 4 bielkov. V druhej mise vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a postupne sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva. Upečieme. Ja som si robila až 3 pláty. Necháme vychladnúť. Prvý plát potrieme džemom a naň dáme kokosovú plnku, z ktorej si necháme na potretie celej torty. Tú prikryjeme ďalším plátom, ktorý pofŕkame rumom. Natrieme 3/4 parížskeho krému, na ktoré dáme na koliečka pokrájané banány a na tie dáme zvyšok krému. Prikryjeme posledným plátom. Toto všetko potrieme kokosovou plnkou, ktorú sme si nechali. Necháme aspoň 12 hodín stáť v chladničke. Polejeme celú tortu čokoládou, ozdobíme. Princípom je všetko mať čo najviac vychladnuté!
Kokosová plnka: 4 celé vajcia a cukor miešame nad parou, až dokým sa nám zmes nezačne variť a nestuhne ako puding (mne už tiekli nervy, lebo je to dosť dlhá doba, kým bude zmes taká tuhá ako puding, ale určite sa to vyplatí :)). Do tejto "pudingovej" zmesy pridáme kokos. Maslo vymiešame do peny a do toho pridáme vychladnutú kokosovú zmes.
Parížsky krém: Šľahačku, cukor, maslo a polámanú čokoládu privedieme k varu a odstavíme. Necháme 12 hodín v chladničke. Potom zmes vyšľaháme na tuhý krém.
Čokoládová poleva: Ceru a čokoládu rozpustíme a znažíme sa rovnomerne ňou poliať tortu. Necháme poriadne vytuhnúť.
Ozdobný sneh: Cukor zalejeme vodou a varíme dovtedy, dokým sa z cukru nebude ťahať "niť". Medzitým vyšľaháme 4 bielka a ten cukor do toho vlejeme taký horúci. Šľaháme až do úplného vychladnutia (dosť dlho). Môžeme zafarbovať kakaom. Cukrárskym špicom "kreslíme", čo nás napadne :)