Dvojposchodová torta
MALÉ SRDIEČKO
( Ja som si toto srdiečko vyrezávala podľa seba - namala som takú formu :) )
Suroviny
Korpus 1:
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
-
2 PL oleja
Kopus 2:
- 4 vajcia
- 12 dkg kryštáľového cukru
- 8dkg polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 4dkg najemno zomletých orieškov
Postup:
Žĺtky zmiešame s ostatnými surovinami. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a opatrne vareškou postupne pridávame do zmesy. Takto postupujeme pri oboch korpusoch.
Suroviny
Krém:
- 1 a 1/2 zlatého klasu
- 0,5l mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 20dkg masla
- 15dkg cukru
- 3 PL kakaa
- 1 alebo 2 plechovky mandariniek
Postup:
Z mlieka, vanilkového cukru a zletého klasu uvaríme hustý puding. Dokým nám bude puding chladnúť vyšľaháme si zvlášť maslo, cukor a kakao. Keď nám puding dostatočne vychladne zmesy spojíme.
Každý korpus rozdelíme na polovicu. A naplníme plnkou. Na ľubovoľnú vrstvu plnky naukladáme mandarinky. Ja som ich ešte poriadne vysušila aby mi nezamokrili korpusy a náhodou sa torta nerozpadla.
VEĽKÉ SRDIEČKO
Korpus 1:
- 210g hladkej múky
- 210g polohrubej múky
- 280g cukru
- 7 vajec
- 140 ml vody
- 140 ml oleja
- 1 a 1/3 prášku do pečiva
- 2 vanilkové cukry
- 2 PL kakaa
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme olej a vodu. Postupne zašľaháme aj obe múky s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Do druhej misky si odoberieme 1/3 cesta a vmiešame kakao. Vymastíme si tortovú formu a začneme robiť mramorový korpus. 3 PL vanilkového cesta a 1 PL kakaového cesta. Takto so stále striedame.
Korpus 2:
- 4 vajcia
- 200g práškového cukru
- 200g polohrubej múky
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kakaa
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, mliekom, olejom, vanilkovým cukrom a múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Znovu si odoberieme 1/3 cesta a vmiešame kakao. Vymastíme si tortovú formu a začneme robiť mramorový korpus. 3 PL vanilkového cesta a 1 PL kakaového cesta. Takto so stále striedame.
Plnka:
- 1L mlieka
- 3 cokoladove pudingy Dr.Oetker
- 150g cukru
- 200g čokolády
- 200g masla
Postup:
Uvaríme si puding (mlieko+cukor+pudingy) a necháme vychladnúť. S plnkou pokračujeme kým sa nám pečie korpus (!). Vychladnutý puding si mixérom prešľaháme. Vyšľaháme maslo, ktoré má izbovú teplotu. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vznikne nám krááásne čokoládové maslo. A postupne pridávame puding.
Torty naplníme a potrieme vrchným krémom.
Vrchná poleva:
- 3 vanilkové pudingy
- 250g masla
- 1l mlieka
- 6,5 PL cukru
Postup:
Z pudingov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a zatiaľ si v druhej miske vyšľaháme maslo. Keď je puding vychladnutý začneme ho pomaly a postupne všľahávať do masla. Nakoniec si túto polevu alebo krém nafarbíme potravinárskou farbou na zeleno, aby to vyzeralo, že lienky sú na tráve :) .