Tvaroháčik
Suroviny
Kvások:
- 1 PL polohrubej múky
- 1 ČL kryštálového cukru
- 40g droždia
- 100ml vlažného mlieka
Cesto:
- 500g polohrubej múky
- 75g kryštálového cukru
- 1/2 ČL soli
- 50ml oleja
- 50g masla
- 2 žĺtky
- 250ml vlažného mlieka
- maslo na vymazanie plechu
Plnka:
- 2 tvarohy (500g)
- 50g sušených hrozienok
- cukor podľa chuti
- džem
Posýpka:
- 50g masla
- hrubá múka
- práškový cukor
Postup:
Kvások: Múku zmiešame s cukrom, pridáme nadrobené droždie, mlieko. Premiešame a necháme vykysnúť.
Cesto: Múku zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme olej, rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku, nakysmutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste neháme vykysnúť v mise prikrytej utierkou. Potom cesto dáme na maslom vymastený plech, naň džem, plnku a posýpku.
Plnka: Suroviny zmiešame. Cukor dávame podľa chuti.
Posýpka: Suroviy zmiešame tak, aby nám vznikla tvrdá guľa. Potom posýpkou poprášime plnku na vrchu koláča a dáme piecť.
Mňam :)