Valentínske rezy
Suroviny:
Cesto:
- 2 celé vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 hrnček mlieka
- zvlášť: 2 PL mlieka a 2 PL kakaa
Krém:
- 1/2 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- cukor podľa chuti
- 250g masla
- 500g mäkkého tvarohu
- rum
Poleva:
- 2 kyslé smotany
- 200g čokolády na varenie
Postup:
Cesto: Všetko spolu zmiešame okrem kakaa a 2 PL mlieka. Vypracované cesto rozdelíme na polovicu. 1 polovicu vylejeme na plech a do druhej polovice vmiešame kakao s 2 PL mlieka. Kakaové cesto vylejeme na vanilkové a pečieme pri 170°C.
Krém: Z mlieka a pudingov a 4 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Do horúceho vmiešame 1 maslo. Po vychladnutú vmiešame tvaroh, rum a vymiešame. Ocukríme podľa chuti ak sa nám zdá málo. Krém nanesieme na vychladnuté cesto. Na vrch dáme už len polevu, zachladíme na 12 hodín a môžeme podávať.
Poleva: Rozpustíme si čokoládu. Vmiešame do kyslej smotany, vychladíme.