Vynikajúce Kardinálove rezy
Suroviny:
Bielkové cesto:
- 8 bielkov
- 210 g kryštálového cukru
Žĺtkové cesto:
- 2 vajcia + 8 žĺtkov
- 80 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g polohrubej múky
- kypriaci prášok
Plnka:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- slivkový lekvár
Postup:
Bielkové cesto: Bielka a cukor vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtkové cesto: Vajcia, žĺtka, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom. A poriadne premiešame.
Striedavo vytláčame na plech cukrárenským pláteným vrecúškom žlté a biele cesto (ak cukrárenské vrecúško nemáme, môžme použiť aj mikroténový sáčok- roh sáčka odstrihneme). Pečieme 25-30 minút pri 185°C na plechu s vymasteným papierom. Vychladnutý plát veľmi opatrne rozrežeme na polovice a jednu potrieme slivkovým lekvárom a vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
Takto vyzerá cesto na plechu.
A takto vyzerá hotový koláč: